Mixa dadlar, tahini, kokosolja och vaniljpulver fint i en matberedare/stavmixer. Det ska bli en slät, tjock smet. Rör sedan i rispuffar. Känn efter hur mycket som behövs, måtten är på ett ungefär då jag experimenterade lite. Tryck ut i degen i en form och ställ i frysen.
Skär sedan upp i bitar innan de ska ätas, de ”tinar” snabbt.
Lägg ricecrispies och kakao i en skål och blanda väl. Rör om med en träslev tills marshmallowsen har smält och häll sedan blandningen i skålen med ricecrispies och kakao och blanda väl
Vänd ner Rice Krispies. 3 dl Kellogs Rice Krispies. Maräng. vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning och vispa tills marängen är blank
Salty CaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft)
Här kommer recept på en alldeles härlig cheesecake med kolasås och flingsalt. Kakan bakas i pajform och bäst smakar den då den fått vila i kylskåpet i minst ett dygn
Vänd ner rice crisp och fördela över kakan. 150 g Marabou mjölkchoklad50 g smör1 msk ljus sirap50 g Kellogs rice crispSmält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.