Caramel Apple Cookie Cups
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Caramel Apple Cookie Cups

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://www.lifeloveandsugar.com/caramel-apple-cookie-cups/
  • Till kakkopparna
  • 3/4 dl smör
  • 1/2 kopp farinsocker
  • 1/2 kopp socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 koppar universalmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Till Caramel Apple Topping
  • 1 recept är värt av denna kolasås
  • 2 äpplen, hackade
  • nypa muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 4 msk farinsocker
  • 2 msk smör

Beskrivning

    Gör kakorna

    Klä cupcakespannan med non-stick matlagningsspray. Värm ugnen till 350°F.
    Rör ihop smör och socker i 5-7 minuter tills det är ljust och fluffigt.
    Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills det är väl blandat.
    Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och blanda tills det är slätt. Degen blir tjock.
    Gör bollar av ca 2 msk deg. Tryck ut kakdegen i botten och cirka 1/3-1/2 väg upp på sidorna av varje muffinsmugg, forma en bägare.
    Grädda i 10-12 minuter.
    Ta ut ur ugnen och låt svalna i cirka 5 minuter, ta sedan ut till kylställ för att avsluta svalningen. Om mitten inte är tillräckligt kupade för att fylla på, använd änden av en träslev eller botten på en matsked för att trycka ner mitten lite.

    Gör karamellen

    Gör kolasås enligt instruktionerna.
    Låt svalna i 2-3 minuter, häll sedan upp i kakformar, lämna tillräckligt med utrymme för att lägga äpplen ovanpå. Jag hällde upp det i en måttbägare med pip för att underlätta upphällningen.

    Koka äpplena & montera

    Ställ kakformarna åt sidan så att kolan svalnar medan du gör kaneläpplena.
    Kombinera äpplen, muskotnöt, kanel och farinsocker i en medelstor kastrull och rör om.
    Tillsätt smör och koka äpplena i cirka 10-15 minuter, eller tills de är mjuka.
    Toppa kakformar med äpplen.

    Anteckningar

    Ger 16-18 kakkoppar
    Dessa kan förvaras i kylen eller i rumstemperatur i 2-3 dagar. De serveras bäst varma om du gillar sliskig kola. Efter att de har svalnat kan de värmas upp i mikrovågsugn i 5-10 sekunder.

    För att frysa kakorna, lägg dem i en fryssäker behållare med bakplåtspapper/vaxpapper mellan varje lager för att undvika att de fastnar. Tina i kylen och servera inom 1 månad efter frysning. Jag rekommenderar inte att frysa äpplena.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.