Klä cupcakespannan med non-stick matlagningsspray. Värm ugnen till 350°F.
Rör ihop smör och socker i 5-7 minuter tills det är ljust och fluffigt.
Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills det är väl blandat.
Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och blanda tills det är slätt. Degen blir tjock.
Gör bollar av ca 2 msk deg. Tryck ut kakdegen i botten och cirka 1/3-1/2 väg upp på sidorna av varje muffinsmugg, forma en bägare.
Grädda i 10-12 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna i cirka 5 minuter, ta sedan ut till kylställ för att avsluta svalningen. Om mitten inte är tillräckligt kupade för att fylla på, använd änden av en träslev eller botten på en matsked för att trycka ner mitten lite.
Gör karamellen
Gör kolasås enligt instruktionerna.
Låt svalna i 2-3 minuter, häll sedan upp i kakformar, lämna tillräckligt med utrymme för att lägga äpplen ovanpå. Jag hällde upp det i en måttbägare med pip för att underlätta upphällningen.
Koka äpplena & montera
Ställ kakformarna åt sidan så att kolan svalnar medan du gör kaneläpplena.
Kombinera äpplen, muskotnöt, kanel och farinsocker i en medelstor kastrull och rör om.
Tillsätt smör och koka äpplena i cirka 10-15 minuter, eller tills de är mjuka.
Toppa kakformar med äpplen.
Anteckningar
Ger 16-18 kakkoppar
Dessa kan förvaras i kylen eller i rumstemperatur i 2-3 dagar. De serveras bäst varma om du gillar sliskig kola. Efter att de har svalnat kan de värmas upp i mikrovågsugn i 5-10 sekunder.
För att frysa kakorna, lägg dem i en fryssäker behållare med bakplåtspapper/vaxpapper mellan varje lager för att undvika att de fastnar. Tina i kylen och servera inom 1 månad efter frysning. Jag rekommenderar inte att frysa äpplena.
Jag älskar mjuka kakor, eller vem försöker jag lura, jag älskar alla sorters kakor. )Det absolut roligaste är då jag hittar på ett recept och det blir riktigt gott
Du kan göra vad du vill med kakdegen, bara att doppa frukt där i är supergott, men jag valde att göra cookie dough cups med mörk choklad och (surprise surprise) flingsalt
Ta en cookie och bred över lite fyllning och lägg slutligen på en till cookie. Platta till bollarna med en gaffel eller ett glas (täck botten av glaset med plast annars fastnar cookien), de ska vara ca 2cm höga efter att du plattat till dem
Vi gjorde Apple Butter Cookies och Anton tyckte att det var de godaste kakorna han ätit. Nyligen har vi fått kokböcker och Apple Butter från våra släktingar i Missouri, USA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.