1. Skär av skalet på pumpan och dela den i mindre bitar. Koka upp pumpabitarna i en kastrull med grönsaksbuljongen. Sänk värmen och sjud ca 15 minuter tills de är mjuka. Häll av kokvattnet och mixa till en puré. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Koka under tiden spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl.
3. Skär halloumin i små tärningar och stek gyllene på medelvärme, riv eller pressa ner vitlöken på slutet och låt den steka med någon minut under omrörning. Variant: Tillsätt skogschampinjon.
4. Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg, parmesan, pumpapuré, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Häll ner äggvispet tillsammans med halloumifräset i pastan och värm på låg värme under omrörning ett par minuter tills allt blivit krämigt. Späd ev. med kokvattnet om det behövs.
5. Hacka persiljan, strö över. Servera med riven parmesan och svartpeppar.
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök. Grilla/stek halloumin under tiden. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Smaka av med salt och peppar. Stek halloumin gyllene. Servera med kokt jasminris. 4 Toppa med saltrostade cashewnötter, koriander och lime. 200 g halloumi, tärnad
Uteätande i all ära men i hemlighet längtar jag hem till middag med Calle och Clara, och imorgon när jag åter är på bästkusten tänker jag önska mig halloumi stroganoff till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.