Butternutcarbonara med halloumi
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Butternutcarbonara med halloumi

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 200 g halloumiost
  • 1 st vitlök, 1 klyfta
  • 1 st butternutpumpa
  • 3 msk Grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 st ägg
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Variant: Skogschampinjon
  • TILL SERVERING
  • 1 knippe persilja
  • Parmesanost, riven

Beskrivning

    1. Skär av skalet på pumpan och dela den i mindre bitar. Koka upp pumpabitarna i en kastrull med grönsaksbuljongen. Sänk värmen och sjud ca 15 minuter tills de är mjuka. Häll av kokvattnet och mixa till en puré. Ställ åt sidan och låt svalna.

    2. Koka under tiden spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl.

    3. Skär halloumin i små tärningar och stek gyllene på medelvärme, riv eller pressa ner vitlöken på slutet och låt den steka med någon minut under omrörning. Variant: Tillsätt skogschampinjon.

    4. Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg, parmesan, pumpapuré, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Häll ner äggvispet tillsammans med halloumifräset i pastan och värm på låg värme under omrörning ett par minuter tills allt blivit krämigt. Späd ev. med kokvattnet om det behövs.

    5. Hacka persiljan, strö över. Servera med riven parmesan och svartpeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.