Butternut soppa
the.real.cg
the.real.cg

Butternut soppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • butternutpumpa 1st
  • rödlök 2st
  • vitlöksklyftor 2-3st
  • kokosmjölk 1 burk/paket
  • sambal oelek 2 tsk
  • grönsaksbuljong
  • kycklingbuljong
  • ingefära 1 "tumme"
  • chili 1st
  • habanero 1st
  • salt och peppar
  • citron 1st

Beskrivning

    Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar
    fräs upp finhackad ingefära tillsammans med pumpan
    hacka chili och lök (behöver inte vara finhackat eftersom allt skall mixas)
    lägg i chili och lök och låt gå på medelvärme
    tillsätt vitlök och habanero och fräs ihop
    när pumpan börjar bli mjuk tillsätt kokande vatten och buljong
    lägg i kokosmjölk, koka ihop och lägg sedan i citronsaft och sambal
    mixa allt så det blir slätt och smaka av med salt, peppar och ev mer vatten ifall koncistensen är för stabbig

    rosta pumpakärnorna med salt och olivolja i varm panna (jag blev överraskad över att de beter sig som popcorn och började sticka iväg)

    servera soppan med de rostade pumpakärnorna och ev gräddfil

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.