Buttermilk - Kärnmjölk alternativa substitut
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Buttermilk - Kärnmjölk alternativa substitut

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Alt 1
  • 1 L Mjölk
  • 4 msk pressad citron
  • Alt 2
  • 1 L Mjölk
  • 4 msk vinäger
  • Alt 3
  • 2 del Naturell Yoghurt
  • 1 del Mjölk eller vatten
  • Om du använder en tjockare, fyllig yoghurt som grekisk yoghurt, använd 1/2 kopp mjölk/vatten och 1/2 kopp yoghurt.
  • Alt 4
  • 2 del Gräddfil
  • 1 del mjölk eller vatten
  • Alt 5
  • 2,5 dl Mjölk
  • 2 msk Kärn mjölk

Beskrivning

    Kärnmjölk är det som blir kvar utöver smöret när man kärnat smör av grädde. Man kan säga att det är mjölk med hög mjölksyra.
    Syran gör att kärnmjölken är syrligare och mer tjock än vanlig mjölk men lite mer vattnig än grädde.
    Kärnmjölken har också en lägre fetthalt än traditionell mjölk och är fylld med probiotika.
    Traditionell kärnmjölk är full av aktiva kulturer som hjälper till med matsmältningen och kan återinföra "goda bakterier" som tarmen behöver efter en runda antibiotika eller sjukdom.
    Vid tillagning och bakning ger kärnmjölken därför ett helt annat resultat vad gäller smak och struktur än vanlig mjölk.
    Vid framställning av bakverk interagerar mjölksyran i kärnmjölken med bakpulver och får degen att stiga monumentalt. Gillar du det flagnande utsidan på dina pannkakor? Det beror antagligen också på mjölksyrorna i kärnmjölken.
    Användningen av detta sura baselement i desserter kan ge en sur motvikt till den vanliga sötma. Kärnmjölk kan också användas för att få ett mycket smakrikt kött.


    Alt 1 och 2
    Tillsätt citron/vinäger till mjölken.
    Rör om och vänta sedan cirka 10 minuter tills magin inträffar.
    Mjölken kommer att börja skaka och blir sur som kärnmjölk.
    Detta är emellertid inte en produkt som är gjord av aktiva kulturer. Det är helt enkelt en oerhört bra imitation som ger dig samma resultat som kärnmjölk vid bak och matlagning.
    Resultatet är så bra att många i själva verket föredrar smak och struktur på denna kärnmjölksersättning framför den äkta kärnmjölken!

    Alt 3 och 4
    Späd yoghurt/gräddfil med mjöl/vatten

    Alt 5
    Blanda Mjölk och kärnmjölk.
    Skydda med en handduk.
    Låt stå i rumstemperatur tills mjölken är försurnad, har ystat sig.
    Detta tar mellan 10 och 18 timmar vid rumstemperatur. Det är OK att lämna det vid rumstemperatur eftersom de goda bakterierna i kärnmjölken kommer att neutralisera eventuella dåliga bakterier som kan skada mjölken.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.