Burrito bowl
carin-52
carin-52

Burrito bowl

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • Tillbehör
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 röda paprikor
  • 2 mogna avokador
  • Serveringsförslag
  • 1 skivad jalapeño
  • 1 kruka koriander
  • chilipulver
  • limeklyftor
  • gräddfil
  • nachochips

Beskrivning

    Sofia bjöd på detta. Mycket gott!
    https://www.ica.se/recept/burrito-bowl-729767/

    Burrito i en skål? Ja tack! Tacokryddad kyckling och ris smaksatt med chili och tomat utgör basen i denna bowl som serveras med bland annat majs, avokado och paprika och toppas med koriander, gräddfil och nachochips.

    Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré och ris och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och låt koka upp. Koka ca 10 minuter under lock på svag värme.

    Häll av majsen. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Stek majsen och vitlöken i oljan tills det får färg. Krydda med salt. Skär kycklingen i små bitar och stek i oljan tills den får färg. Tillsätt bönor, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och salt och stek ytterligare några minuter.

    Dela och kärna ur paprikorna, strimla tunt. Dela och gröp ur avokadorna, skär i skivor. Fördela alla ingredienser i 4 skålar (för 4 port).

    Serveringsförslag: Toppa med jalapeño, koriander och gärna extra chilipulver. Servera med limeklyftor, gräddfil och nachos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.