Brysselkex 50 st
patriksvensson
patriksvensson

Brysselkex 50 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • några droppar röd hushållsfärg.
  • För laktosfritt - Använd laktosfritt smör.

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.

    2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.

    3. Dela degen i två bitar.

    4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.

    5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.

    6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.

    7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

    8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.