Brownies med tryffel av schweizernötschoklad
catrineyngbro
catrineyngbro

Brownies med tryffel av schweizernötschoklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Brownie cirka 15 bitar
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 rumsvarma ägg
  • 2 nypor flingsalt
  • Tryffel
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 200 gram schweizernötschoklad
  • hackade hasselnötter
  • Jennys matblogg

Beskrivning

    Gör så här

    Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
    Smält smör och socker i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner smörblandningen i bunken. Tillsätt äggen och salt och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 minuter. Brownie:n ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan du lägger på toppingen.
    Värm upp grädden i en kastrull, när den kokat upp så tar du bort den från plattan direkt, bryt ner chokladen och rör den blank.
    Fördela ut tryffel över kakan och låt svalna i kylen gärna över natten, innan du skär upp den i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.