1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
2. Rör i ett ägg i taget och vänd därefter ner vetemjölet, espressokaffet och apelsinskalet i smeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform eller plåt ca 25 x 35 cm, med kant, och fyll med smeten.
4. Blanda samman alla ingredienser till kokossmeten i en skål, och skeda ut kokossmeten över kakan.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Tips: Choklad gifter sig perfekt i smak i sällskap med kaffe och apelsin. En toscasmet gjord på flingor av kokos, ägg och grädde gör helheten himmelsk.
Browniesmedkokostosca helt enkelt. Kokostosca. Kokostosca. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper. Den här kakan är en av mina allra största favoriter
Vispa ihop äggen och vispa sedan ihop dem med chokladsmeten. Blanda i apelsinskal och ev marshmallows. 85 g osaltat smör (+ att smörja formen med ). 1 apelsin (finrivet skal)
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Kokostosca. Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet
Pudra med ev florsocker vid servering. Panforte med kaffe och apelsin (ger ca 40 bitar). 250 g cashewnötter (funkar även med andra nötter eller blanda). rivet skal av 1 apelsin. Smörj kanterna på en form 20 x 20cm täck botten med bakplåtspapper. rivet skal av 1 apelsin
Baka inte dessa brownies då. Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Jag testade dulce de lechen tillsammans med ett av mina favorit bakverk – brownies. Browniesmet. Så här är den, det perfekta brownie-receptet tillsammans med en fruktansvärt god dulce de leche frosting
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.