Brownies med kaffe, apelsin & kokostosca
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Brownies med kaffe, apelsin & kokostosca

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • BROWNIE
  • smör
  • 4 dl
  • strösocker
  • 2 dl
  • kakao
  • 1 dl
  • sirap
  • 0.5 tsk
  • salt
  • 4 st
  • ägg
  • 3 dl
  • vetemjöl
  • 3 msk
  • espressokaffe
  • 1 st
  • apelsin, skalet
  • KOKOSTOSCA
  • 4 msk
  • strösocker
  • 2 dl
  • vispgrädde
  • 1 påse
  • kokosflingor
  • 4 st
  • ägg, vita från
  • 1 tsk
  • vaniljsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.

    2. Rör i ett ägg i taget och vänd därefter ner vetemjölet, espressokaffet och apelsinskalet i smeten.

    3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform eller plåt ca 25 x 35 cm, med kant, och fyll med smeten.

    4. Blanda samman alla ingredienser till kokossmeten i en skål, och skeda ut kokossmeten över kakan.

    5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Tips: Choklad gifter sig perfekt i smak i sällskap med kaffe och apelsin. En toscasmet gjord på flingor av kokos, ägg och grädde gör helheten himmelsk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.