Broccoli- och kasslergratäng
borsch_helena
borsch_helena

Broccoli- och kasslergratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 530 g Potatis
  • 1 stånd, buketter Broccoli
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 ask(ar) Cocktailtomater
  • 500 g Kassler
  • 2 tsk Rapsolja
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde 4 %
  • 1 dl Lättmjölk
  • 1 msk Persillade
  • 4 msk, lagrad
  • Ost riven 17%

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Skala och skiva potatis i tunna skivor.
    Koka i lättsaltat vatten tills lagom mjuka.

    Dela broccolin i buketter.
    Skala och hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern.
    Hetta upp oljan i ett stekjärn och fräs lök, vitlök, kassler, broccoli och tomat i några minuter.
    Tillsätt grädde och mjölk och lägg sist i den kokta potatisen.
    Krydda med salt, svartpeppar och persillade.
    Häll över i ugnsfast form och strö på ost. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.