1 burk
sötad kondenserad mjölk, 397 g (Obs! det står sötad på burken)
25 g
smör
½ dl
kakao
1 krm
salt
Garnering
chokladströssel (eller kokos)
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en rymlig kastrull.
2. Värm långsamt upp smeten och låt det puttra på låg värme tills massan tjocknar, 8–10 min. Rör om hela tiden med en slev. Var försiktig med värmen för det är mycket lätt att bränna kondenserad mjölk.
3. Låt massan svalna och rulla till ca 15 bollar.
4. Rulla bollarna i chokladströssel (eller kokos). Förvara kolorna i en burk med tätslutande lock i kylen.
Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält chokladoch låt den stelna i kylen. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosadejordgubbar
Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Mosajordgubbarnaihop med strösockret. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.