Förbered fejkon innan.
Skölj salladen och låt den torka.
Grovhacka löken
Stek i Milda Culinesse på medelhög värme tills den fått rejält med färg.
Tillsätt:
Öl
Ljus soja
Socker
Låt skyn reducera ner och klibba fast på löken.
Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Låt stekpannan vara odiskad.
Blanda:
Mosad avokado
Pressad citron
Tärnad tomat
Salt
Ställ åt sidan.
//Om alternativa tomatkrämen:
//Mixa:
//Soltorkade tomater
//Rapsolja
//Vitlök
//Salt
//Peppar
//...till en kräm.
//Smaka av och ställ åt sidan.
Häll i ny stekpanna:
Tofu
Marinad
...stek tills tofun absorberat marinaden och blivit knaprig.
Skiva 4 brödskivor och stek gyllenbruna i smör samma panna som löken, utan att diska den.
Bygg mackorna:
Första brödskivan
Tomatröra
Rikligt lager med stekt lök
Fejkon
Sallad
Majonnäs
Sista brödskivan
Slå in i bakplåtspapper och skär i två bitar på mitten.
Servera genast medan den är varm.
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Det här är en kvällsmacka som inte går av för hackor. Efter en lyckad badmintonmatch i fredags var det skönt att göra något enkelt som ändå kändes lite lyxigt för att fira in helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.