Blomkålspizza – Enkel, hälsosam och glutenfri pizza
Vegetarisk Mat Recept
Vegetarisk Mat Recept

Blomkålspizza – Enkel, hälsosam och glutenfri pizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • Pizzadegen
  • 400 g Blomkål
  • 1 Ägg
  • 100 g Mozzarella
  • 2 tsk Parmesan
  • 2 Vitlöksklyftor
  •  
  • Topping
  • 2 Tomater
  • 3 Rädisor
  • 1/2 rödlök
  • Basilika
  • Oregano
  • Chiliflakes
  • Salt & Peppar

Beskrivning

    Förvärm ugnen till 225 C och lägg in en pizzasten eller bara en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.
    Mixa blomkålen, eller kör den i en matberedare. Du vill få fina smulor, kör blomkålssmulorna i mikrovågsugnen i 5 till 6 minuter, eller tills de blir mjuka.
    Lägg blomkålssmulet i en skål och tillsätt ägget under omrörning rör så att det inte koagulerar, tillsätt hälften av mozzarellan, parmesanen, örterna, de pressade vitlöksklyftorna , salt och peppar. Rör om, du ska få en ganska kompakt deg men fortfarande behålla lite krämighet.
    Placera degen på plåten och tryck ut den till en cirkel, cirka 12,5 cm I diameter och 1,5 cm tjock. Baka i 15 till 20 minuter, eller tills blomkålspizza är gyllenbrun och fin.
    Placera först de skivade tomaterna på degen, strö över lite chiliflakes, rödlöken och rädisorna, salta och peppra, lägg sedan över den andra hälften av mozzarellaskivorna så att det täcker pizzan.
    Baka i 10 minuter tills toppingen bubblar och osten har smält. Lägg på färsk oregano eller basilika blad och servera pizzan i bitar om åtta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.