Blomkålskotletter I Ugn
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Blomkålskotletter I Ugn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2-3 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200°.

    2. Ta endast bort bladen och ev det allra yttersta på stocken på 1 blomkål.

    3. Skiva blomkålen i ca ½ cm tjocka skivor. Kantskivorna kommer att smula sönder men det gör inget. De mittersta skivorna kommer att likna vackra träd.

    4. Fördela blomkålen på en plåt, ringla över 2-3 msk olivolja och strö över ½ tsk salt. Blanda runt så att all kål oljas in.

    5. Rosta blomkålen i ugn ca 20 min tills den börjar bli lätt gyllenbrun i kanterna.Servera som tillbehör till kött eller fisk!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.