Mörad biff med blomkålsgratäng med min special colesalw .
Sätt på ugnen 200 grader
Lägg i blomkålen i en kastrull med rikligt lättsaltat vatten och låt stå på plattan i 5 min.Häll av vattnet. Ställ åt sidan.
Knaperstek baconen. Blanda färskost, grädde och det mesta av den rivna osten. Spara 50 g av varje sort till själva toppingen. Krydda med lite salt ,peppar ,koriander och persilja .
Rör ner blomkål och bacon, gärna med stekfettet.
Häll i en välsmord ugnsfast form och toppa med resten av osten och purjolöken samt lite fetaost .
Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills gratängen är klar.
Tillaga under tiden köttet och krydda och stek i stekpanna med lite smör och torkad timjan .
Coleslaw
Riv morötter , gurka , purjolök , blanda ihop med Philadelphiaost och grekiskyoghurt salt och peppar och rör ihop
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Ha ner i en gratängform och blanda med blomkål, broccoli och löken. Gratängfyllning. Koka upp en kastrull med saltat vatten och ha ner mindre träd av blomkål och broccoli
blomkålsgratängmed gruyereost och brödkrutonger. Och inte nog med det, jag vet att det sitter en Herr T hemma i sitt kök och bara väntar på att jag ska leverera blomkålsrecept
Grilla ryggbiffen. 200 ryggbiff. med kokosfett, balsamic, stevia, svartpeppar och örtsalt i ugnen i 8 minuter. Servera med 40g 2 matskedar kesella bea. 200 ryggbiff
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling
Och väldigt gott att ha med till matlådan. Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. In med kycklingen i 15-20 min. Servera med ris och sallad 4 personer
Perfekt fredagsmat, med andra ord. Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.