Såhär gör du:
Skiva blomkålen och potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 grader.
Under tiden som blomkålen doftar över hela köket, rensar du svampen och steker den (på medelvärme) tillsammans med hackad lök tills allt vatten är borta. Vänd sedan ner en burk crème fraiche i stekpannan och rör om tills den bubblar lite grann.
Ta ut formen med blomkål, stick och kolla att den är mjuk. Häll sedan över svampstuvningen över blomkålen, och toppa med riven stark ost (jag gillar lagrad cheddar). Sätt på grillen på ugnen och gratinera alltihop tills det blir gyllenbrunt.
Ta ut och njut tillsammans med en sallad (jag föreslår mâche och plommontomater
Hacka blomkål och broccolin i mindre bitar och blanda om med löken. Blomkålsgratäng. häll i cremefresh i en kastrull och låt koka upp, lägg i all ost, salta, peppra och krydda med vitlökskrydda, rör om till osten har smält
Den är särskild god ihop med fräsch sallad. Tryck ut degen i formen och upp med degen i kanterna. Ta bort från värmen och rör ner osten, smaka av med salt och peppar
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Blomkålsgratäng. ) Jag har ju tidigare haft olika dagar i veckan med vegetarisk mat, och jag tycker att det är ett bra sätt att få till lite mer vegetariskt, både för miljön och hälsan
Du tillsätta knaperstekt bacon i gratängen och servera den med sallad. Du kan även smaksätta den med vitlök eller torkade örter som tex rosmarin och timjan
Dagens rätt här på bloggen i dag blir en blomkålsgratängmed kassler. Det mesta som jag har lagat har varit helt vegetariskt eller med fokus på grönsaker med fisk eller fågel som tillbehör
Försäljningen har ökat med 16,5 procent mellan 2007 och 2008. Den innehåller bara 2,2 gram kolhydrater per hundra gram och med sin milda smak och lena konsistens passar den till mycket. Blomkålsgratäng, 3–4 portioner
Blomkålsgratängmed varmrökt Sidfläsk. Tanken var att göra en gratäng med vanlig äggstanning, men jag gjorde som Kajsa Warg och tog vad jag hade istället
Pudra över vetemjölet och späd sedan med mjölk i omgångar under omrörning. Koka upp 3l vatten med saltet (½ msk/l vatten), häll i buketterna och sjud i max 6-7 min tills buketterna är lite mjuka men har god spänst. 2,2 kg blomkål (2 stora huvuden med blast)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.