Blomkålsgratäng med kantareller.
hkwaller
hkwaller

Blomkålsgratäng med kantareller.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver (4 port.):
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • Några potatisar
  • Ett par-fyra dl kantareller
  • En halv gul lök
  • Crème fraiche
  • Olivolja
  • Riven stark ost
  • Peppar och salt

Beskrivning

    Såhär gör du:
    Skiva blomkålen och potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 grader.
    Under tiden som blomkålen doftar över hela köket, rensar du svampen och steker den (på medelvärme) tillsammans med hackad lök tills allt vatten är borta. Vänd sedan ner en burk crème fraiche i stekpannan och rör om tills den bubblar lite grann.
    Ta ut formen med blomkål, stick och kolla att den är mjuk. Häll sedan över svampstuvningen över blomkålen, och toppa med riven stark ost (jag gillar lagrad cheddar). Sätt på grillen på ugnen och gratinera alltihop tills det blir gyllenbrunt.
    Ta ut och njut tillsammans med en sallad (jag föreslår mâche och plommontomater

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.