Blinier med kaviar rödlök och creme fraiche
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Blinier med kaviar rödlök och creme fraiche

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 1, 5 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1, 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 25 g smör
  • Topping
  • 1 burk svart vegetarisk tångkaviar
  • 1 burk röd vegetarisk tångkaviar (alt. vanlig rom/kaviar)
  • 1 finfinhackad rödlök
  • 1- 2 burkar crème fraiche
  • några dillkvistar

Beskrivning

    Smula jästen i en bunke.
    Värm mjölken till 37 grader i en kastrull och slå den över jästen.
    Vispa ner mjöl, salt och äggula till en jämn smet.
    Låt stå i rumstemperatur drygt en timme eller i kylen över natten.
    Smält smöret och rör ner i smeten.
    Vispa slutligen äggvitan styv och vänd försiktigt ned den också.
    Grädda i plättlagg eller vanlig stekpanna (det går enkelt att göra 4 plättar åt gången utan att de flyter ihop) på medelvärme.

    Blinierna är oslagbara om de serveras på momangen, lite varma.

    Skeda upp en klick crème fraiche, kaviar i två färger, lite hackad rödlök och en dillvippa på toppen av plätten och vrid eventuellt ett varv med pepparkvarnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.