Blåbärs tartelette med smördeg
myTaste USA
myTaste USA

Blåbärs tartelette med smördeg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ark tinad smördeg
  • 450 gram frysta blåbär, tinade
  • 1 dl socker
  • 3 msk majsstärkelse

Beskrivning

    Det här är ett superpopulärt och framförallt enkelt recept från bloggen My Catholic Kitchen som är skriven av bloggaren Veronica från Virginia USA.

    Precis som veronica så älskar vi på myTaste bakverk som dessa, passar perfekt till middagsbjudningen eller som helgfika.

    Alla som älskar blåbär och sötsaker måste testa detta recept!

    Gör så här:

    1) Förvärm ugnen till 200 grader.

    2) Rulla ut smördegen på en plåt och strö lite mjöl på toppen.

    3) Blanda blåbären, sockret och majsstärkelsen i en skål och lägg sedan blandningen i mitten på smördegen.

    4) Vik upp sidorna av smördegen och baka i ugnen 30-35 minuter.

    När skorpan är gyllenbrun och blåbären bubblar så är kakan klar!


    Tillagningstid: ca 40 minuter
    Grader: 200 c

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/blueberry-tart-2999601.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.