4 portioner:
500 gr blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl persilja, hackad
1 tsk spiskummin
3 msk oregano, torkad
3 msk tomatpuré
Salt & peppar
Olivolja
Citron
Hacka löken och persiljan.
Blanda ner löken i köttfärsen tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj av en tallrik med vatten.
Forma pannbiffar i önskad storlek och lägg på den våta tallriken.
Stek pannbiffarna i olivolja tills de har fått fi färg och är färdiga inuti.
Servera med potatisklyftor och förstås en massa citron.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg