BIFFAR I CHAMPINJONSTUVNING MED KRISPIG KLYFTPOTATIS
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
INGREDIENSER (4 PERSONER)
- 500 g
blandfärs
-250 g
champinjoner
-5 dl
matlagningsgrädde
-10-12 st
medelstor potatis (Fast sort)
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR:
1. Tvätta potatisen och behåll skalet på. Skiva potatisen i klyftor. Smörj in en ugnspanna med olivolja och smör. Sätt in potatisen på 175 grader och kör i 20-25 minuter, eller till potatisen blir härligt knaprig
2. Tryck ut färsen i små biffar. Krydda biffarna rikligt med kött & grillkryddan. Stek i smör på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.
3. Lägg biffarna i en ugnsform. Hacka champinjoner i skivor och lägg i samma panna som du tidigare stekt biffarna i.
4. Stek champinjonerna på medelhög värme till de blivit mjuka och fått härlig färg, tillsätt därefter matlagningsgrädden i pannan.
5. smaksätt med vitpeppar och salt. Slå i redning så att såsen tjocknar till något.
6. Häll över champinjonstuvningen över biffarna i formen och sätt in de i ugnen i cirka 10 minuter tillsammans med potatisen.
Biffarna fyllda med len mozarellaost, ljuvlig smak av basilika och tomat serverade jag enkelt ikrispiga salladsblad med en färgsprakande uppläggning av tomathack, rödlök, kapris och en kall röra på creme fraichemed soltorkade tomater
En riktigt god hängmörad biff smakar bäst med enkla tillbehör som potatis, sallad och en god sås. Kött från en gård i närområdet är att rekommendera, smakar mycket bättre än importerat
Jag gillarmedelhavsmat så det blev grekiskabiffarmedtzatziki och klyftpotatis. Biffarna. Skala och skör sötpotatisen, blanda runt medolivolja och lägg i en bakplåtsklädd långpanna
Marinera köttet genom att blanda strimlornamed en ingrediensi taget. Strimla köttet. det är viktigt att blanda köttet medpotatismjölet före man tillsätter oljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.