BIFFAR I CHAMPINJONSTUVNING MED KRISPIG KLYFTPOTATIS
Tina Tassirnafas
Tina Tassirnafas

BIFFAR I CHAMPINJONSTUVNING MED KRISPIG KLYFTPOTATIS

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER (4 PERSONER)
  • - 500 g blandfärs
  • -250 g champinjoner
  • -5 dl matlagningsgrädde
  • -10-12 st medelstor potatis (Fast sort)

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR:

    1. Tvätta potatisen och behåll skalet på. Skiva potatisen i klyftor. Smörj in en ugnspanna med olivolja och smör. Sätt in potatisen på 175 grader och kör i 20-25 minuter, eller till potatisen blir härligt knaprig

    2. Tryck ut färsen i små biffar. Krydda biffarna rikligt med kött & grillkryddan. Stek i smör på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.

    3. Lägg biffarna i en ugnsform. Hacka champinjoner i skivor och lägg i samma panna som du tidigare stekt biffarna i.

    4. Stek champinjonerna på medelhög värme till de blivit mjuka och fått härlig färg, tillsätt därefter matlagningsgrädden i pannan.

    5. smaksätt med vitpeppar och salt. Slå i redning så att såsen tjocknar till något.

    6. Häll över champinjonstuvningen över biffarna i formen och sätt in de i ugnen i cirka 10 minuter tillsammans med potatisen.

    7. Servera med en god sallad till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.