Biff tagliata med rostad vitlökssås Jennie Wallden
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
portioner4
900 g
mandelpotatis
5 klyftor
vitlök
250 g
körsbärstomater
3 skivor
entrecôte (à 250 g)
2 dl
majonnäs
65 g
rucolasallad
50 g
parmesanost, hyvlad
50 g
pinjenötter, rostade
balsamvinäger
olivolja
salt
peppar
Beskrivning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg potatis och tomater i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Salta och peppra köttet. Grilla eller stek dem så som du vill ha dem, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter.
Ta ut potatisen ur ugnen. Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg rucolan på ett stort fat eller en stor skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan. Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna. Avsluta med att ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
Servera tillsammans med den rostade mandelpotatisen.
crème fraiche smaksatt medrostad vitlök och timjan, Arla. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Servera dem med potatis, grillade tomater, sparris och crème fraiche
Bryn köttet i lite smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Vispa ur pannan med vatten och tillsätt kalvfond, grädde, lite creme fraiche och en burk med creme bonjour vitlöksost
Lyft ur biffarna och vispa ur pannan med lite vatten eller rött vin. Biffarna. Börja med potatisen. Servera biffarnamed sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn
Kommentarer
annmarieh
[email protected]
Logga in eller Registrera för att kommentera.