Biff Lindström m. Krossrostad potatis &
Sardellbönor
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
Personer
500 g
Högrevsfärs/Nötfärs
1
Schalottenlök
1/2 dl
Kapris
200 g
Rödbetor
4
Äggulor
1,5 msk
Dijonsenapsalt
Salt, Nymalen svartpeppar
Krossrostad Potatis
900 g
Delikatesspotatis
50 g
Smör
1 msk
Hackad Färsk timjan
1 msk
Finrivet Citronskal
Sardellbönor P
150 g
Haricots Verts
3 msk
Majonnäs
1 msk
Dijonsenap
1 Finhackad
Sardellfile'
Beskrivning
1 Potatisen.Koka lätt överkokt. Häll av.
2 Ugn 250°. Bryn smör i liten kastrull
3 äägg potatis på bakplåtspapper.
Krossa lätt med gaffel. Skeda över brynt
smör. Strö över timjan, citronskal,1 tsk
Salt,1 krm peppar. Blanda runt.
In i ugnen tills krispigt c:a 20-25 min.
Biffen
1 Skala finhacka löken. Grovhacka kapris.
Skär rödbetorna i tärningar små.
2 Blanda hastigt ihop
Färs med lök, kapris, rödlök,äggulor,senap,
1 tsk salt & 2 krm peppar
3 Forma smeten till 8 biffar m. oljade händer
4 Stek biffarna i 2 msk smör på hög värme
1 minut. Vänd 3 min lägre värme.
Biffarna helst lite råa i mitten.
Sardellbönor
1 Rör ihop majonnäs,dijonsenap och sardellhacket..Blanda
2 koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock 1 minut
3 Blanda bönorna m. majoröran
Servera biffarna med med rostad potatis och
Sardellbönor.
Fast för att kallas BiffLindström ska man nog ändå ha i åtminstone rödbetor och kapris. Servera biffarna med råstekt potatis och lök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor
Efter envist googlande fann jag dock att biff à la Lindström innehöll rödbetor. Blanda alla ingredienserna till dijonyoghurten och servera till biffarna tillsammans med små ugnsstekta potatisar
Kapten Lindström blandade därefter ihop ett par rediga ryssbiffar av ingredienserna och skickade tillbaka smeten till köket och bad dem smörsteka biffarna i gjutjärnspanna
Servera biffarna med stekt potatis. Stekt potatis. Biff à la Lindström med persiljesmörUpphovsmannen sägs vara en finlandssvensk löjtnant med ryska rötter
Servera Biff à la Lindström med strimlad isbergssallat och stekt potatis. Det blev inte isbergssallad till utan inlagd gurka och det passade ljuvligt gott och bra ihop med biffarna och potatisen
1 kokt potatis, riven. Forma små biffar och stek dem i smör och rapsolja 3-4 minuter på varje sida. Servera med potatis och rotfrukter som rostats i 225 grader i cirka 40 minuter. 1 ägg 1 kokt potatis, riven
Biff á la Lindström. Forma biffar (jag använder ofta ett dl mått för att få samma. storlek på biffarna. Stek biffarna i smör på medelvärme till 71 graders innertemp. Potatisgratäng 4 portioner
En klassiker som vi glömt bort sen vi började med LCHF är Biff à la Lindström. Biff à la Lindström LCHF 4-5 port. Forma till 12 biffar och bryn dem i smör ca 2 minuter på varje sida. Biff la Lindström LCHF 4-5 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.