Biff Lindström m. Krossrostad potatis &
Sardellbönor
liau
liau

Biff Lindström m. Krossrostad potatis & Sardellbönor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Personer
  • 500 g Högrevsfärs/Nötfärs
  • 1 Schalottenlök
  • 1/2 dl Kapris
  • 200 g Rödbetor
  • 4 Äggulor
  • 1,5 msk Dijonsenapsalt
  • Salt, Nymalen svartpeppar
  • Krossrostad Potatis
  • 900 g Delikatesspotatis
  • 50 g Smör
  • 1 msk Hackad Färsk timjan
  • 1 msk Finrivet Citronskal
  • Sardellbönor P
  • 150 g Haricots Verts
  • 3 msk Majonnäs
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 Finhackad Sardellfile'

Beskrivning

    1 Potatisen.Koka lätt överkokt. Häll av.
    2 Ugn 250°. Bryn smör i liten kastrull
    3 äägg potatis på bakplåtspapper.
    Krossa lätt med gaffel. Skeda över brynt
    smör. Strö över timjan, citronskal,1 tsk
    Salt,1 krm peppar. Blanda runt.
    In i ugnen tills krispigt c:a 20-25 min.
    Biffen
    1 Skala finhacka löken. Grovhacka kapris.
    Skär rödbetorna i tärningar små.
    2 Blanda hastigt ihop
    Färs med lök, kapris, rödlök,äggulor,senap,
    1 tsk salt & 2 krm peppar
    3 Forma smeten till 8 biffar m. oljade händer
    4 Stek biffarna i 2 msk smör på hög värme
    1 minut. Vänd 3 min lägre värme.
    Biffarna helst lite råa i mitten.
    Sardellbönor
    1 Rör ihop majonnäs,dijonsenap och sardellhacket..Blanda
    2 koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock 1 minut
    3 Blanda bönorna m. majoröran



    Servera biffarna med med rostad potatis och
    Sardellbönor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.