Belgiska våfflor med gurkmeja
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Belgiska våfflor med gurkmeja

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 Våfflor
  • Kryddblandning
  • 1 tsk gurkmeja malen
  • 0,5 tsk kardemumma, kärnor
  • 1 tsk ingefära malen
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk kanel
  •  
  • Smeten
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • kryddblandning, se ovan
  • 1,5 dl växtmjölk
  • 2, 5 dl iskallt vatten
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk chiamjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • kokosolja till järnet, min är kallpressad

Beskrivning

    Mixa eller mortla alla kryddor fint.
    Mixa havregryn till mjöl, tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smet. Häll över allt i en bunke och låt den stå och svälla i ca 15 minuter.
    Den kommer att tjockna till en trögflytande smet.
    Tillsätt eventuellt mer vatten om smeten känns för tjockt.

    Sätt på järnet och låt det bli varmt. Pensla järnet med smält kokosolja och häll på ca 0,75 dl smet. Grädda till de fått färg och är frasiga.

    Tillbehör:
    Färsk ananas som steks i kokosolja
    kokos chips
    lönnsirap
    kokosyoghurt, grekisk yoghurt eller cashewyoghurt
    evntuellt lite bär

    Recept och bild av Tina Mejri.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.