Bearnaisesås

Du behöver inte heta Per Moberg för att lyckas med en klassisk bearnaisesås. Faktum är att såsen är ganska lätt att lyckas med om man har gjort sin läxa!

hemgjord bearnaisesås hemslagen bearnaisesås hemmaslagen bearnaisesås bearnaisesås glutenfri bearnaisesås kött bearnaisesås smör bearnaisesås sallad bearnaisesås vinäger peppar bearnaisesås bearnaisesås ägg

Topprecept för bearnaisesås just nu

Visa alla topprecept för bearnaisesås

Bearnaisesås - en klassisk sås


Denna klassiska sås får sin smak av smör, vinäger och dragon. Bea är det perfekta tillbehöret till en god köttbit och när du väl har börjat göra din egen kommer det att vara svårt att gå tillbaka till de färdiga varianterna som säljs i affären. En perfekt bearnaisesås ska vara krämig och len med ett sting av syrlighet.

Enklaste sättet att lyckas med såsen är att värma den i ett vattenbad under konstant omrörning. Då är det lättare att kontrollera värmen. Detta är viktigt eftersom såsen skär sig vid 70 grader. Ett annat knep för att lyckas är att se till att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Många använder elvisp för att minimera risken för att bearnaisesåsen spricker.

Om olyckan ändå skulle vara framme finns det ingen anledning till panik. Det går att rädda en sprucken bearnaisesås. Testa att vispa i lite kallt vatten. Om det ändå inte fungerar är en annan metod att börja med en ny äggula som man försiktigt vispar den spruckna såsen i.

Toppkommentarer i bearnaisesås

Kall Bearnaisesås
340
Karin Else
Karin Else kommenterade på Kall Bearnaisesås

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Visa alla 2 kommentarer
Enkel bearnaisesås
52
yvyv383 kommenterade på Enkel bearnaisesås

“Så otroligt god och smart att förenkla receptet.”

Se recept
Gratinerat baconmos med lammfilé
33

“Fantastiskt gott ?”

Se recept
Planka med kycklingfilé
5

“går inte att få upp receptet”

Se recept
Ris- & köttfärslåda med beasås
27

“Great recipe.”

Se recept

Senaste recepten för bearnaisesås