Chicken risotto
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Chicken risotto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk grönsaksfond
  • 50 g babyspenat
  • 100 g gröna sojabönor
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl parmesanost, finriven

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200˚. Stek löken mjuk i olja i en stor kastrull. Fräs med riset under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Sätt vattnet till fonden på kokning.

    2. Blanda under tiden smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingen i en ugnsform, ringla över olja och salta lätt innan du klickar på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

    3. Häll i fonden i kokvattnet, rör om och häll i en tredjedel av vattnet tillsammans med riset. Låt sjuda långsamt tills nästan allt kokat in. Låt vattnet fortsatt sjuda in lite i taget, rör om då och då tills riset har önskad konsistens.

    4. Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan i risotton. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.