Mixa kexen i en matberedare med kakao och salt. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Låt bottnen stelna i kylen ca 20 min.
Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen. Skala och skiva bananerna och lägg i formen. Vispa grädden fluffig och bred överst på pajen.
Riv över choklad och pudra över lite kakao vid servering.
Jag som verkligen avskyr banan i bakverk fick förra veckan en craving efter BanoffeePie. Men det växte sig starkare och igår föll jag för suget och bakade jag min första Banoffee
Banoffeepie(ca 8 portioner). Den här superenkla efterrättspajen gjorde jag för ett tag sedan och den var verkligen god, inte minst med tanke på hur lite tid den tog att göra
I många år har jag varit sugen på att testa Banoffe pie, jag sparar mängder av recept ( både i pappersform och digitalt) och Banoffe pie är just en sådan sötsak som ofta återkommer
Ingredienser3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver, fluffigast blir dem med bikarbonat) 2 msk strösocker 0,5 krm salt 2,5 dl mjölk 25 g smör 1 ägg 25 g smör, till stekning 1 msk sirap, till stekning
Jag hittade ett recept på raw banoffeepie på den här bloggen (en väldigt trevligt skriven blogg med fina recept – kolla gärna in den), och eftersom jag hade en hel del bananer hemma så tänkte jag att jag ville skulle testa att göra en banoffeepie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.