Banankaka med valnötter
Rickard Westerlind
Rickard Westerlind

Banankaka med valnötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 rågad tsk vaniljsocker
  • 2 väl mogna bananer
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g valnötskärnor
  • Ströbröd

Beskrivning

    Rör smör, socker och vaniljsocker riktigt mjukt. Mosa bananerna och blanda ner moset i smörsmeten. Tillsätt ett ägg i taget och sist mjölet blandat med hela valnötskärnor. Smörj en kakform med smör, bröa med ströbröd och sist häll i smeten. Banansmeten ger den här kaksmeten extra mycket fukt, det är därför det behövs så lång gräddning. Grädda i ganska svag värme, 160˚ ugnsvärme i ca 60 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.