Bananbröd
Amanda Thoresen
Amanda Thoresen

Bananbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 mogna bananer
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl yoghurt eller kvarg blandat med vatten
  • 2 1/4 rörsocker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st nypa salt
  • Smör och mjöl till formen

Beskrivning

    Smörj in formen med smör och mjöl.
    Blanda de rumstempererade smöret med yoghurten och sockret.
    Vispa poröst med elvisp.
    Tillsätt äggen.
    Mosa 4st bananer i en egen behållare, klumpar går bra.
    Vänd ner bananerna i smeten.
    Blanda alla torra ingredienser i en behållare.
    Vänd ner den torra blandningen i små omgångar för att få en jämn smet.
    Grädda i ugnen i 1 timme eller tills gyllenbrun.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.