Bakad sötpotatis med fetaoströra och kikärtor
annabanana-1
annabanana-1

Bakad sötpotatis med fetaoströra och kikärtor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bakad sötpotatis
  • 4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • Fetaoströra
  • 150 gram fetaost
  • 1 kruka(or) persilja
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kikärtor
  • 0,5 st rödlök (ar)
  • 380 gram kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt

Beskrivning

    Bakad sötpotatis

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skär sötpotatisarna i halvor på längden.
    3. Lägg dem med snittytan ner på en bakpappersklädd plåt
    4. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, paprikapulver och flingsalt.
    5. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisarna är mjuka, ca 25 minuter (prova med en potatissticka).

    Fetaoströra

    1. Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

    Kikärtor

    1. Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.