Bakad potatis

Bakad potatis - en enklare och härligare rätt får man leta efter. Ugnsbaka och servera tillsammans med din favoritröra. Middagen är räddad!

potatisbakelse bakpotatis hasselbackspotatis potatisrulle färskpotatis klyftpotatis potatispure mandelpotatis potatisklyftor potatishalvor

Topprecept för bakad potatis just nu

Visa alla topprecept för bakad potatis

En klassisk bakad potatis


En rykande varm potatis med knaprigt skal, en klick smör och en gnutta salt. I denna rätt får de enkla och goda råvarorna verkligen ta sin rättmätiga plats. Välj gärna en potatis av mjölig sort - du kan använda de stora bakpotatisarna som finns i matbutiken men även små potatisar går bra. Eller varför inte välja sötpotatis för att variera och förnya rätten lite grann?

Man ska inte använda aluminiumfolie vid tillagningen eftersom det gör att potatisarna behöver längre tid i ugnen. Däremot är det bra att svepa folie om potatisarna efteråt eftersom det håller dem varma.

Servera bakad potatis med en god röra - här är det endast fantasin som sätter gränserna! Bakad potatis med räkröra är en klassiker men det finns gott om goda tillbehör som kompletterar rätten perfekt.

Leta bland våra recept för att hitta din favorit!

Toppkommentarer i bakad potatis

Stekt potatis med vitlök och paprika
34

“Dillstuvad potatis”

Se recept
Potatis & portobellogratäng
19

“Ska det verkligen vara 600kg potatis är inte det lite mycket ?”

Se recept
Kyckling med mango chutney och sötpotatissallad
8

“Kan inte läsa. Mycke små bokstäver.”

Se recept