Bagels
kjaellgren
kjaellgren

Bagels

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 gram jäst
  • 6 dl vatten
  • 800-900 gram vetemjöl special
  • 3 msk brödsirap
  • 30 gram rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • Till kokning
  • 2,5 liter vatten
  • 2 msk strösocker
  • Till garnering
  • sesamfrön

Beskrivning

    Smula jästen i degbunken.
    Värm vattnet lite ljummet.
    Blanda till en smidig deg i degblandaren. Låt maskinen arbeta degen i 8-10 minuter.
    Låt degen jäsa i 60 minuter.
    Ta upp degen och rulla runda bullar på ca 100 gram styck. Jag fick 14 bullar av min deg som vägde 1 427 gram.
    Platta till bullarna och tryck ut ett hål i mitten ganska stort för degen jäser ihop.
    Jäs på mjölade bakplåtspapper i 20 minuter.
    Sätt ugnen på 225˚.
    Koka några bullar i taget i 3 minuter.
    Lägg på plåt och strö över sesamfrön.spraya med vatten och grädda i 15-20 minuter. Jag gräddade 15 minuter med ovansidan upp, vände sedan bullarna och gräddade i 3 minuter till så det degiga undertill torkade.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.