Koka riset. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
Fräs paprika, purjolök och chili blankt. Vänd ner persiljan och blanda allt ned riset.
Putsa kycklingfiléerna och linda baconskivor runt om. Bryn filéerna i smör. Flytta över till en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen ca 15 minuter.
Fördela riset i en smord ugnsform. Placera kycklingen ovanpå.
Gratängsås:
Blanda grädde, chilisås, tomatpuré och fond i en kastrull. Koka upp såsen och rör ner majsstärkelsen och koka vidare ca 3 min. Häll såsen över kycklingen.
Strö över riven ost och gratinera strax under ungens mitt ca 15 min.
Garnera med kryddgrönt.
Recept påbaconlindad kyckling fylld med krämig svampröra. Servera kycklingfilén med en fräsch sallad på spenat, cocktailtomater, gul paprika och ärtskott
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Linda några baconskivor runt varje kycklingfilé. Riktig krämig gratäng är denna. 4 kycklingfiléer. Sätt ugnen på 225 grader. 4 kycklingfiléer 2 paket bacon
Skär kycklingfiléernapå längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda. Igår så lagade jag baconlindadkycklingfilé och till den hade vi ugnsrostade rotfrukter
Lägg kycklingfilén för att tina i kylskåp kvällen före. 1 kycklingfilé. Lägg i ugnsfast form och in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. -Mama Skogly ♥ 1 kycklingfilé 3 skivor bacon
Lägg kycklingfiléernapå ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Fräs löken i en stekpanna tills den mjuknat och häll därefter på grädde, fond, vitt vin, soja och torkad timjan
Lägg kycklingfiléerna i en form. Det var det godaste och enklaste jag ätit på länge. 4 st kycklingfiléer. Sätt ugnen på 175 grader. 4 st kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.