Baconlindad Kycklingfilé på krämig risbädd
gerdiris
gerdiris

Baconlindad Kycklingfilé på krämig risbädd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 Port Kokt Ris
  • 1 Röd Paprika
  • 1 Orange Paprika
  • 1 Purjolök
  • 1/2 Röd Chilifrukt
  • 2 Msk Smör
  • 3 Msk Finhackad Persilja
  • 4 Kycklingfiléer
  • 140 Gram Bacon, Skivat
  • 2 Msk Smör
  • 1 Dl Riven Lagrad Ost
  • Gratängsås
  • 3 Dl Vispgrädde
  • 1/2 Dl Chilisås
  • 3 Msk Tomatpuré
  • 2 1/2 Msk Koncentrerad Kalvfond
  • 1 Msk Majsstärkelse
  • Garnering
  • Hackad Persilja
  • Ugn 225 Grader

Beskrivning

    Koka riset. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.

    Fräs paprika, purjolök och chili blankt. Vänd ner persiljan och blanda allt ned riset.

    Putsa kycklingfiléerna och linda baconskivor runt om. Bryn filéerna i smör. Flytta över till en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Fördela riset i en smord ugnsform. Placera kycklingen ovanpå.

    Gratängsås:
    Blanda grädde, chilisås, tomatpuré och fond i en kastrull. Koka upp såsen och rör ner majsstärkelsen och koka vidare ca 3 min. Häll såsen över kycklingen.

    Strö över riven ost och gratinera strax under ungens mitt ca 15 min.
    Garnera med kryddgrönt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.