Skär baconet i mindre bitar och stek baconet frasigt.
Skär purjolöken i mindre bitar och bryn även denna så att purjolöken blir mjuk.
Varva potatisen , purjolöken och baconet i en ugnsfast form .
Avsluta med ett lager potatis längst upp. Häll grädden över gratängen .
Krydda med valfria kryddor ex salt, peppar , grillkrydda och vitlök.
Häll över den rivna osten över gratängen och grädda den mitt i ugnen i 175 ° i ca 90 minuter eller tills potatisen känns mjuk .
3-4 port kokt ris. Koka upp riset i lättsaltat vatten. Stek baconet i små bitar. Blanda sedan ihop sopporna i en kastrull ihop med en del vatten (använd en av burkarna från sopporna) och rör i äggulorna, koka sedan ihop allt
6 skivor benfri kotlett. 4-6 msk ajvar relish (stark) eller 3-5 msk kalvfond. Lägg kotlettskivorna i en stor ugnsfast form och sätt ugnen på 200 grader
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
6 potatisar. 6 potatisar 2 medelstora morötter. Kökströst när den är som bäst - krämig, smakrik och rykande varm med smak av jordärtskocka, morot, lök, vitlök och så klart potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.