Bacon, ost och mango chutney pasta Niinis kitchenli
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
2 paket
bacon
1
lök
1,5 dl
vitt vin (köper alkoholfri på ICA -godare än matlagningsvin)
3 msk
tomatpuré
3 msk
mango chutney
salt och svartpeppar
1 dl
grädde
2 dl
mjölk
10 skivor
ost (gärna en lagrad)
pasta
parmesan till topping
Beskrivning
Gör såhär:
1) Börja med att strimla bacon och hacka löken smått. Stek baconen och löken. Löken ska mjukna ordentligt.
2) Ha i tomatpuré, låt det gärna bränna lite mot botten av stekpannan. Den avger så god smak då. Häll i vinet och låt det puttra med och reducera (koka in).
3) Häll i mango chutney, grädde och mjölk. (Vill du ha den riktigt krämig byter du ut mjölken mot grädde också). Låt puttra i ca 10-15 min, var noga med att röra om lite då och då så det inte bränner i botten.
4) Ta av från värmen och ha i osten, låt den smälta med i pastasåsen. Koka pastan enligt anvisningarna och blanda i den och lite av pastavattnet i såsen. Rör om och toppa med lite torkade örter (ta vad som helst) och riven parmesan.
Lägg upp pastan, toppa med såsen och strö över lite baconbitar och riven parmesanost. -) Om du vill göra lunchlådan lite trevligare att titta på efter uppvärmingen så ha med dig lite extra färskriven parmesanostoch toppa din lunch med
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
skinka ochost efter behag. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.