Chiligryta med tortillias
Matilda
Matilda

Chiligryta med tortillias

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk ancho chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 förp bönor (bruna, svarta, kidney)
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Hacka löken och vitlöken, fräs i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbrunt.

    2. Tärna paprika och stek tillsammans med löken. Låt sjuda ett par minuter, tillsätt övriga kryddor och ingredienser samt till sist de avrunna bönorna.

    3. Låt sjuda i 5 min under lock på medelvärme, rör om då och då. Servera med nachochips eller tortillabröd och toppa chilin med persilja och/eller koriander.

    Tillbehör: Serveras med tortillas, guacamole och grönsaker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.