Bönbröd (LCHF+RS)
Martin Dean
Martin Dean

Bönbröd (LCHF+RS)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • 1 L bönor av något slag alternativt kikärtor
  • 8 ägg
  • 1 kryddmått salt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 75 g smält smör
  • 4 tsk bikarbonat
  • 3 msk pofiber
  • 1 dl fiberhusk

Beskrivning

    mixa bönor, ägg, äppelcidervinäger samt smält smör med stavmixer

    Obs, blandningen kommer vara mycket lös/rinnig, detta är ingen fara.

    Blanda övriga komponenter i en bunke för att sedan blanda ner i smeten.

    Smörj en brödform med smör, häll sedan ner smeten i formen och låt stå i ugn på 200 grader i ca 1 - 1,5 timma. Brödet skall ej vara för kladdigt i mitten, testa och värm mer om nödvändigt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.