Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen över vattenbad.
Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.
Ta kastrullen från värmen, lägg i gelatinet, rör ordentligt.
Ha i gräddblandningen i chokladen lite i taget.
Låt svalna, plasta in nära ytan, lägg i kylskåpet i minst 3h, gärna över natt.
Ta ut, vispa och spritsa!
Vill du ha mer vuxen smak, kör 50g mjölk/100g mörk choklad
Vill du ha sötare mjölkchokladig god smak, kör 75g mjölk/75g mörk choklad
Vit chokladpannacotta = 150g vit choklad, 1/2 msk socker, 1 krm vaniljpulver
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Rensa och skär fiskarna till fina skinn- och benfria filéer. torskfilé, krav- eller msc-märkt. 1 tomater, förp passerade (400-500g). Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. 11 dl mussel- och fiskbuljong. 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben
Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. ) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen
Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Du behöver till 4-5 portioner. Gratinera tills potatisen är mjuk, ca 45-50 minuter. Godkväll. Igår gjorde jag den här fantastiskt goda köttfärsgratängen
Kommentarer
manuela-2
Dubbel sats för att täcka och spritsa en trevåningstårta
manuela-2
Kan ätas kylskåpskall
Logga in eller Registrera för att kommentera.