Böngryta provencale
Joakim
Joakim

Böngryta provencale

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fintärnad rotselleri
  • 1000 g tärnad potatis
  • 4 gula lökar i klyftor
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 10 dl vatten
  • 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 4 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1600 g blandade bönor
  • 1 liten citron
  • 1 tsk salt
  •  
  • Topping
  • krutonger
  • klyftade cocktailtomater
  • plockade timjanblad

Beskrivning

    "Bönor de luxe blandas med vin och toppas med krutonger."

    Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i cirka 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 minuter.

    Tillsätt timjan, crème fraiche och smaka av med salt och kajennpeppar. Rör om och vänd försiktigt ner sköljda och avrunna bönor när grytan blivit riktigt varm. Smaka av med citronsaft och toppa grytan med krutonger, tomater och lite timjan.

    TIPS! Kan serveras med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.