1 dl
riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak)
2 klyftor
vitlök
0,5 dl
finhackad persilja
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Skär aubergine i tunna skivor.
Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg.
Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform ca 25x35 cm.
Salta och peppra.
Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna.
Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
Salta och peppra.
Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.
Strö ost- och persiljeblandningen över gratängen. Droppa över lite olivolja efter behag.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gör i flera lager, som en lasagne, avsluta medtomatsåsoch sist ost. Det nya året firades in med snittar, oxfilé och brownies, mer om det i kommande inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.