Apelsinsockerkaka
kjaellgren
kjaellgren

Apelsinsockerkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 240 gram vetemjöl (4dl)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 300 gram strösocker (3,75 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1,25 dl pressad apelsin
  • Rivet skal från 2 apelsiner
  • 1,25 dl rapsolja
  • 165 gram ägg (3 st)

Beskrivning

    sätt ugnen på 170˚
    Smörj en 2-liters form.
    Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och strösocker i en bunke.
    Vispa ihop ägg lite lätt med mjölk, apelsinjuicen, olja och rivet apelsinskal och blanda därefter i mjölblandningen.
    Rör till en jämn smet.
    Fyll formen och Grädda i 40-45 minuter mitt i ugnen.
    Prova med sticka. Låt formen stå i 10 minuter innan du stjälper upp kakan. Svalna innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.