Ansjovisrulle LCHF
kristinak-8
kristinak-8

Ansjovisrulle LCHF

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g smör
  • 1 dl rismjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • Lite ansjovisspad
  • 3 ägg
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk bakpulver
  •  
  • Fyllning
  • 2-3 gula lökar
  • 1 burk ansjovis (125 g)
  • 1 dl hackad persilja
  • 150 g riven stark ost

Beskrivning

    Degen
    Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
    Smält smöret i en kastrull och rör ner rismjölet.
    Späd med grädden och lite ansjovisspad. Låt sjuda ca 5 minuter och ta sedan kastrullen från värmen.
    Blanda fiberhusk och bakpulver och rör ner i äggulorna, detta ska inte göras i förväg, då sväller fiberhusken för tidigt.
    Rör ner ägguleblandningen i smörsmeten och blanda ordentligt.
    Vänd ner äggvitorna.
    Låt blandningen svälla 5-10 minuter.
    Fördela smeten i en långpanna (30x40 cm) på ett bakplåtspapper.
    Grädda i ca 10-20 minuter i 225-250 grader.
    Låt omeletten svalna innan den stjälps upp.

    Fyllningen
    Finhacka löken och smörstek den lätt. Ta stekpannan från värmen.
    Hacka ansjovisfiléerna i små bitar och rör ner i löken.
    Tillsätt persilja.
    Bred blandningen på omeletten.
    Strö över riven ost.

    Montering
    Rulla ihop ansjovisrullen rätt hårt och lägg rullen med skarven nedåt.
    Nu kan man frysa in rullen / önskad eller

    gratinera i ca 20-30 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.