Degen
Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Smält smöret i en kastrull och rör ner rismjölet.
Späd med grädden och lite ansjovisspad. Låt sjuda ca 5 minuter och ta sedan kastrullen från värmen.
Blanda fiberhusk och bakpulver och rör ner i äggulorna, detta ska inte göras i förväg, då sväller fiberhusken för tidigt.
Rör ner ägguleblandningen i smörsmeten och blanda ordentligt.
Vänd ner äggvitorna.
Låt blandningen svälla 5-10 minuter.
Fördela smeten i en långpanna (30x40 cm) på ett bakplåtspapper.
Grädda i ca 10-20 minuter i 225-250 grader.
Låt omeletten svalna innan den stjälps upp.
Fyllningen
Finhacka löken och smörstek den lätt. Ta stekpannan från värmen.
Hacka ansjovisfiléerna i små bitar och rör ner i löken.
Tillsätt persilja.
Bred blandningen på omeletten.
Strö över riven ost.
Montering
Rulla ihop ansjovisrullen rätt hårt och lägg rullen med skarven nedåt.
Nu kan man frysa in rullen / önskad eller
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). För ett litet tag sedan hittade jag ett spännande recept när jag kikade in på paleobloggen Under vårt tak
12 Mars 2016. Grönsaker och Sallad,. Kyckling. Lchf Stekt Kycklingfilé med Coleslaw. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Tänk att det nu är så naturligt för oss att undvika potatis så vi saknar det inte det minsta lilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.