Annikas Pasta m. Tonfisk & Kaprissås
Annika Brandt
Annika Brandt

Annikas Pasta m. Tonfisk & Kaprissås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vitlök (4 Klyftor)
  • Gullök (1½-2 st)
  • Chilipeppar
  • Kapris (160 G Avrunnen) + ½ Av Vätska
  • Olivolja (Till Bryning)
  • Grönsaksbuljong ( 2 Tärningar)
  • Basilika (torkad, 1-2 msk )
  • Vitt Vin (3-5 dl) Ca ½ Flaska
  • 1 liter Grädde
  • 1 Liter Mjölk
  • ½ Liter Vatten
  • 1 Lime (skal + Saft)
  • Basilika Pasta (Mixad Basilika Med Olja) (1-2 Msk
  • Salt O Peppar
  • 6-7 Brk Tonfisk + Lite Av Vätskan (I Vatten)

Beskrivning

    1. Koka pastan, ej helt klar, kyl snabbt ner (om ni ej ska äta på en gång

    2. Fräs vitlök, gullök, chilipeppar, kapris, grönsaksbuljong o torkade basilikan. När börjat fått färg, mixa! (Slätt)

    3. Häll på vatten

    4. Håll på vin. Låt koka upp.

    5. Häll i grädde

    6. Häll i mjölk

    7. Hacka kapris hastigt lägg i såsen.

    8. Riv lime o pressa ur saften. Lägg i såsen

    9. Lägg i basilika pastan, avsluta med tonfisk

    10. Tänk på göra såsen lite tjockare än normalt, red såsen vid behov.

    11. Blanda i pastan, i såsen, låt koka ihop tills pastan blir klart och varm.

    12. Servera!

    Servera gärna med toppning av en ganska generös "boll" med persilja och vitlöksbröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.