Anka
kristinak-8
kristinak-8

Anka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 portioner
  • 2 ankbröst
  • 1 apelsin
  • 8 morötter
  • 50 g ingefära
  • 3 msk sherryvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 3 dl kalvbuljong
  • 2 msk socker
  • salt
  • sechuanpeppar

Beskrivning


    Snitta ankbrösten och stek dem frasiga på skinnsidan genom att lägga dem i en kall panna utan fett på medelhög värme, ös köttsidan med fettet som kommer från ankan.
    Mortla pepparn grovt och krydda köttsidan med peppar och salt.
    Baka klart i ugnen med skinnsidan uppåt på 115 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-56 grader, spara ankfettet.
    Skär hälften av morötterna i stänger, stek dem i ankfettet, socker, apelsinzest och saften från en apelsin, vinäger och hackad ingefära.
    Tillsätt kalvfond, låt koka på svag värme cirka 10 minuter.
    Slanta andra hälften av morötterna grovt.
    Rosta vitlöken i en gryta med smör i 10 sekunder, tillsätt morötterna och när de fått färg lägg på lock, koka tills de är mjuka, mixa och smaka av med salt.
    Skiva ankan tunt vid servering

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.