• Majonnäs (dvs. äggulor, olja, citronsaft, salt & peppar)
• Creme fraiche
• Vitlök
• Persilja
• Salt & peppar
Beskrivning
Gör så här:
• Skala potatis, skär i bitar (ca 6 / potatis, 4 om potatisarna är små), skölj och skiva purjolök i
lite större bitar, skiva selleri.
• Fräs i smör direkt i grytan. Tillsätt saffran, vattnet och buljongtärningarna.
• Låt puttra några minuter, slå i vinet och låt puttra ca 10 minuter.
• Medan grytan puttrar skär du fisken och tomaten i bitar, skala och riv morötterna samt
pressa citron.
• Efter ca 10 min, tillsätt fisk, tomater och grädde.
• Gör aiolin. Smaka av med dill, salt, peppar och citronsaft.
• I med de rivna morötterna precis innan servering.
• Servera eventuellt räkorna vid sidan om eller fördela ovanpå grytan i serveringstallrik.
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fisksoppa med torsk och lax. Enkel och snabb soppa som smakar gudomligt bra i detta ruskväder. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.