Aioli
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Aioli

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st  ägg
  • 2 tsk  pressad lime
  • 1,5 krm  salt
  • 1 krm  vitpeppar
  • 1 tsk  dijonsenap
  • 2 dl (170 g) matolja
  • 2 klyftor  vitlök

Beskrivning

    Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem också.

    Låt gärna detta stå framme en stund i rumstemperatur, gärna 30 minuter eller mer så att temperaturen på de olika livsmedlen utjämnas. Det är viktigt att ägg och matolja har ungefär samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.

    Sätt ner mixerstaven i botten och kör mixern på högsta effekt. Höj sakta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.