Afrikansk jordnöts- och  sötpotatisgryta.
Matilda
Matilda

Afrikansk jordnöts- och sötpotatisgryta.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk olja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk torkad koriander
  • 4 1/2 dl färdig grönsaksbuljong eller vatten
  • 1 st sötpotatis (ca 450 g)
  • 1 förp kokta kidney bönor
  • 200 g frysta ärtor
  • 200 g fryst bladspenat
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Mixa de krossade tomaterna.

    2. Hacka lök fint och stek i olja tills den är mjuk.

    3. Tillsätt vitlök, riven ingefära och chili. Stek i ungefär 5 minuter tills allt blivit mjukt.

    4. Tillsätt de passerade tomaterna och rör ner jordnötssmöret tillsammans med koriander (kan uteslutas).

    5. Tillsätt buljongen och tärnad sötpotatis. Låt allt koka ihop i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat men inte så mycket att den faller isär.

    6. Tillsätt bönor, ärtor och bladspenat och värm upp. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.