4 minuters bröd i gjutjärnspanna
jigglybear
jigglybear

4 minuters bröd i gjutjärnspanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk smör, rumsvarmt (30 g)
  • 2 ½  dl vetemjöl
  • ¾  tsk bakpulver
  • 1 ½  krm salt
  • 1 dl filmjölk

Beskrivning

    1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

    2. Dela degen i ca 4 bitar.

    3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

    4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.