Äpple- och morotskaka GLUTENFRI utan socker
Camilla Rätti
Camilla Rätti

Äpple- och morotskaka GLUTENFRI utan socker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 130 g riven morot (3 dl)
  • 1 äpple 70-80 g riv lite grövre
  • 10 färska dadlar
  • 2 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 1½ dl yoghurt kvark naturell
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • ½ krm muskot
  • 1½ tsk mortlad kardemumma
  • 1 dl russin

Beskrivning

    Sätt urkärnade dadlar i en mixer + oljan mixa sönder dadlarna.
    Tillsätt ägg och yogurtkvarken mixa så det går ihop.
    Tillsätt kryddor och bakpulver mixa ihop.
    Tillsätt mandelmjöl mixa.
    Tillsätt rå rivet och russinen mixa lätt ihop.

    Slå det i en avlång smord och bröadform med kokos.
    in i varm ugn 175 ca45-50 min eller tills kakan är 94* inuti
    Låt svalna innan den töms ur formen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.