Sätt urkärnade dadlar i en mixer + oljan mixa sönder dadlarna.
Tillsätt ägg och yogurtkvarken mixa så det går ihop.
Tillsätt kryddor och bakpulver mixa ihop.
Tillsätt mandelmjöl mixa.
Tillsätt rå rivet och russinen mixa lätt ihop.
Slå det i en avlång smord och bröadform med kokos.
in i varm ugn 175 ca45-50 min eller tills kakan är 94* inuti
Låt svalna innan den töms ur formen.
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Den är sockerfri, glutenfrioch (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Vispa ägg ochfarinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsockeroch bakpulver, och blanda till en smet
Glutenfri granola med äpple & kanel (utan vitt socker). Häll sedan på burk med tätslutande lock. Krispig, naturligt söt, mättande och näringsrik glutenfri granola
Nu är det mindre än två veckor kvar, och det är hög tid att baka lite semlor. Det finns varianter utan tillsatts ocker i många livsmedelsbutiker, eller så gör man en själv/kör chiasylt eller mosade hallon
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
En före-bild, men visst är den lika fin utan en massa pynt. Och denna gång gjorde jag den glutenfrioch serverade med knaperstekt parmaskinka, keso, stekta äpplen och hemmagjord björnbärssylt
Vi har under den senaste veckan både haft en sjuk Vincent och en sjuk pappa Artur. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utan tillsatt socker (givetvis är de glutenfria också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.