Äppelmos i tryckkokare
asa.frodin
asa.frodin

Äppelmos i tryckkokare

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg äppelbitar (färdigskalade och rensade från kärnhus)
  • 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 krm askorbinsyra
  • 1/2 tsk Atamon-pulver

Beskrivning

    Lägg äpplen, juice och vatten i tryckkokaren och koka under tryck i 5 minuter.

    Tillsätt socker och låt det koka in i moset. Stäng av värmen. Ta upp några skedar mos och blanda det med askorbinsyra och Atamon. Rör sedan ned blandningen i äpplemoset.

    Häll upp direkt i väl rengjorde burkar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.