Äppelglögg med apelsin
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Äppelglögg med apelsin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
  • 2 kanelstänger
  • 1/2 tsk kardemummakärnor eller kardemummakapslar (1/2 tsk kärnor motsvarar 1 tsk kapslar)
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 1 l äppelmust
  • Till servering
  • 1 äpple

Beskrivning

    Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt det koka 3-4 minuter.
    Öppna timer: 3 minuter

    Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte vara med).

    Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med kryddsockerlagen, äppelmust och apelsinskalet. Låt glöggen stå och dra några timmar.

    Till servering: Värm glöggen, skär äpplet i bitar och servera i glöggen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.